Sidor

tisdag 31 maj 2011

Utan mönstrat papper

Är det något jag gillar så är det mönstrade papper, kan bara inte få för många verkar det som. Men det är alltid kul med utmaningar så här har jag gjort en layout för Scrapgalen helt utan mönstrade papper MEN med en supersöt stämpel som Catta (Skymning Design) gjort.

Vår2

Vår2Detalj

Vår2Detalj2

torsdag 26 maj 2011

*hjärtar* att scrappa

Det blir aldrig tråkigt att scrappa. Nya saker har en tendens att dyka upp på mitt scrapbord och på så sätt skapas det "för första gången" hela tiden. Det är inte så billigt men himla kul:)

Häromdagen provade jag på Crafters Workshops templates som jag inhandlat från Scrapgalen. Första försöket blev en bit tegelvägg uppbyggd med mallen och lite modeling paste.

Tegel

Ett gäng detaljbilder för att visa effekten.
TegelDetalj3

TegelDetalj2

TegelDetalj

Min följeslagare gesso fick vara med en hel del också:)

Cilla

onsdag 25 maj 2011

Grattiskort

Häromdagen fyllde min sambo 45 år. Jag förstår inte, på bara en dag blev han typ 10 år äldre än mig;)

Kort gjort för SWEbloggen (men mest Hansa)

Grattiskort45

Cilla:)

tisdag 24 maj 2011

Teknikutmaning på SWEbloggen

Förra veckan utmanades vi SWEbloggare av Malin att att använda oss av mask/schablon, färg och glitter på våra alster. Mitt bidrag:

dröm2

Jag upplever inte att blomrankan är så bråkig i verkligheten, den kladdade ihop sig när jag fotade helt enkelt:)

/Cilla

måndag 23 maj 2011

Srapgalen kursträff

Förra helgen var jag i Bålsta på en härligt inspirerande kursdag. Scrapträff med kurser är ett perfekt upplägg för mig som alltid kommer tomhänt hem (då räknar jag inte med inhandlade scrapsaker utan menar färdiga alster) efter scrapträffar.

Det var en riktigt härlig dag med fantastiska kurser med två helt olika stilar, god mat och fika, möten med trevliga människor och så himla mycket inspiration. På förmiddagen skapade vi tillsammans med Willea en fantastisk romantisk sida. Min bidde såhär:

FannyLinn

På eftermiddagen var det Mahlins tur att hålla oss alerta med en riktigt vitaminkick till skapelse. Och det lyckades vill jag lova.

Student

Missa för allt i världen inte Scrapgalens scrapkryssning i höst! Då är det inte mindre än 4 fantastiska kurser varvat med allt man kan tänkta sig göra på en båt och tillsammans med närmare 100 likasinnade scrapgalningar:) Vilken resa!

/Cilla

lördag 14 maj 2011

Scraplift

Idag scrapliftar vi en fantastisk duktig fransyska inne på SWEbloggen. Titta in och se övriga tjejers tolkningar och glöm inte att besöka Severines härliga blogg.

Min tolkning:
SeverineLift19

/Cilla

tisdag 10 maj 2011

Min morfar var min hjälte. Han tog brons i OS 1928 i Amsterdam

Vi har kvar hans gamla dagbok som han skrev när han tog båten över till USA i början på 20-talet. Det är så kul att läsa om hans upplevelser och fascination över t ex att de hade asfalt på gatorna i Chicago.

GB
Layout skapad för Scrapgalen.

GBDetalj2

När morfar fyllde 50 år hyllade "Rit-Ola" honom genom att skriva en liten artikel tillsammans med ett par av sina fina illustrationer. Självklart står det också om "domarskandalen" i OS och att morfar egentligen skulle ha fått guld;) Jag scannade artikeln, förminskade och täckte en tag med den.

GBTag

/Cilla

måndag 9 maj 2011

Skisstolkat

Idag är det måndagsskissen på SWEbloggen, så här blev min tolkning.

SkissV19

/Cilla

söndag 8 maj 2011

NSD

Scraplagret firade National Scrapbooking Day med utlottning, lite pyssel och en fin skiss. Jag tolkade skissen så här:)

Majabåten3

En väldigt liten Tova på Majabåten mellan Stockholm och Mariefred.

Cilla :)

lördag 7 maj 2011

Min student



10 juni tar min yngsta dotter studenten. Hon visade mig en videoinspelning från när de hade mösspåtagning i skolan häromdagen. Självklart blev jag djupt berörd och tårarna rann, jag har aldrig fixat en avslutning utan röda ögon. Vet inte riktigt hur jag ska klara hennes student när jag blev så tagen av att se mössan sättas på, nåväl det är ju i alla fall sista gången och det finns solglasögon;)

Ett par alster till en student gjort för Scrapgalen.

Studenttag
En tag för blomma eller paket.

Studentkort
Ett kort, jag som aldrig gör några;)

Nu startar helgen som är vigd för trädgården!

/Cilla

onsdag 4 maj 2011

Förvånad och glad=)

Jag gör allt för sällan kort. Det brukar oftast bli sista-minuten-kort till födelsedagsbarn eller något dopkort. Kristinas Scrapbooking hade en fin kortskiss till påskkort som jag inte kunde motstå och jag vann med mitt kort:) Mycket förvånad och jätteglad!

Så här såg kortet ut.

Påsk

Tror bestämt att jag ska göra fler kort framöver. Inte bara att jag gick och vann en tävling med ett urfint pris utan min mamma blev glad över att få ett kort i lådan i påskas.

/Cilla

tisdag 3 maj 2011

Utan tanke

Ibland är det alldeles härligt att slippa tänka (jo, jag funderar en hel del när jag scrappar) och bara ta vad som ligger framme på scrapbordet och skapa. Resultatet blev kanske lätt hysteriskt men mycket befirande:)

Fotona är ifrån när Tova som tolvåring fick vara med på en träning med AIK, LYCKA! Som Hammarbyare tog det emot lite, men bara lite att scrappa bilderna. Eter att ha sett Tovas stolthet och glitter i ögonen så förevigar jag gärna den upplevelsen. Och Andreas Andersson var lite av en husgud hemma hos oss på den tiden:)

Idoler

Ska vi se vad det blir för spännande väder idag då:)

/Cilla

måndag 2 maj 2011

Här är jag!

Hjärtligt välkommen till min nya blogg! Jag har länge dragigt mig för att byta till blogger men har nu insett att det är smidigare då både Scrapgalen och SWEbloggen använder det bloggvhttp://www.blogger.com/img/blank.giferktyget. Sidan är under uppbyggnad, så länkar och andra lustigheter byggs på med tiden.

Premiäralstret får bli mitt bidrag till Primas BAP denna månad.

BAP April

BAP April Detalj

Vänd ansiktet mot solen:)

/Cilla